Winkelwagen

GRATIS VERZENDING v.a. €34,95

Zo verzorg je jouw wollen truien

Wollen truien zijn een must voor in de herfst. Al weten we allemaal; de trui blijft nooit meer helemaal zoals je hem koopt. Hij wordt altijd iets minder zacht en kan soms gaan pillen. Maar hoe geef je jouw wollen trui nu een zo lang mogelijk leven?

Als eerst even een disclaimer. Kijk altijd op het wasvoorschrift dat in de kleding zit. Deze informatie is leidend. Sowieso is het verstandig om eerst na te gaan van wat voor soort materiaal jouw trui gemaakt is. Is het echt wol, misschien imitatiewol, merinowol of mohair. Elk materiaal heeft weer andere manieren van verzorgen.

Wassen
Je kunt het beste jouw wollen trui met de hand wassen. Kijk hiervoor dus wel even op het voorschrift in het item zelf. Het beste kun je de trui dan neerleggen. Vooral niet ophangen. Heb je een badkuip? Dan is dit een mooie optie. Vul het bad met licht lauw water en voeg er een beetje wasmiddel aan toe.

Drogen
Heb je de trui gewassen? Dan is het tijd om de trui te laten drogen.  Dit heeft even tijd nodig. Hang je truien vooral niet aan een hanger. Door de zwaarte rekt het item dan namelijk erg uit. Leg de trui liggend te drogen op een vlakke ondergrond. Wat ook een optie is, is om de trui even in een handdoek te rollen voor je hem gaat laten drogen. Zo druk je het water er zachtjes uit. Haal de trui op den duur uit de rol en leg hem zo te drogen. Breng tot slot met je handen de trui in vorm.

Bewaren
Wat bij wollen truien en vesten belangrijk is, is dat je ze niet ophangt. Vouw ze op en leg ze op een plank. Zo blijven ze in vorm. Wollen kledingstukken kun je het beste bewaren in een afgesloten plastic doos. Doe er eventueel nog wat zakjes lavendel bij. Insecten houden namelijk niet van deze geur. Zo jaag je ze bij jouw kleding weg.

Geef een reactie
DIRECT €10,- KORTING ONTVANGEN?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je eenmalige kortingscode!
    JA, IK WIL KORTING