Winkelwagen

GRATIS VERZENDING v.a. €34,95

Welke kleding draagt het fijnst tijdens een hittegolf?

Wanneer je dit leest, zit je waarschijnlijk lekker te genieten van een ijsje of een cocktail in de zon. De eerste hittegolf van het jaar is namelijk een feit! Maar wat zijn dan de meest comfortabele kledingstukken om te dragen?

Het meest belangrijk bij de vraag welke kleding je draagt tijdens hitte, is de kleur van kleding. Ik denk dat de meesten inmiddels wel weten dat een donkere kleur de zon aantrekt. Lichte kleding weerkaatst de zonnestralen. Dat is natuurlijk een feit. Maar bedenk je wel dat warmte tijdens een hittegolf niet alleen van de zon afkomt.

Ook jijzelf neemt veel warmte op. Wanneer je een hele dag buiten bent in de zon en je draagt witte kleding, dan kun je het ook onwijs warm krijgen. De warmte die jouw lichaam uitstraalt, wordt namelijk weerkaatst door de lichte kleur. Het gevolg is dat deze warmte weer terug jouw lichaam in gekaatst wordt. Je koelt dan erg moeilijk af. Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar de conclusie hiervan, is dat je het beste tussen licht en donker in kunt gaan zitten qua kleuren. Probeer bijvoorbeeld eens een leuk kleurtje, zoals koraal of geel.

Een okergele kleur is perfect voor de warme dagen.

Stof
Naast de kleur, is de stof van een kledingstuk ook belangrijk. Wanneer de temperaturen stijgen tot boven de 25 graden, verandert de functie van ons kledingstuk. We hebben de items niet meer nodig om ons warm te houden, maar juist te beschermen tegen de zon. Luchtige en natuurlijke stoffen zijn dan het fijnst om te dragen. Voorbeelden van deze materialen zijn katoen of linnen. Daarnaast zijn items van travelstof ook prettig. Deze kledingstukken ademen namelijk erg goed, dus ontstaan er minder snel geurtjes.

Travelstof is een zeer ademende stof; ideaal voor wanneer de temperaturen stijgen!

Tips
Ben je bang dat anderen zien dat je wat aan het zweten bent? No worries, daar kun je jezelf wel een beetje bij helpen. Draag bijvoorbeeld printjes, daar zijn zweetplekjes of oneffenheden het minst op te zien. En nog een tip;  vermijd grijs, op deze kleur zie het eerst wanneer je begint te zweten. Maar wat wij je vooral willen meegeven, is om je niet druk te maken. Iedereen heeft ‘last’ van de warmte en zweten is geheel menselijk. Daarnaast krijg je het alleen nog maar warmer van jezelf druk maken. Dus relax, voetjes omhoog en geniet!

Geef een reactie
DIRECT €10,- KORTING ONTVANGEN?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je eenmalige kortingscode!
    JA, IK WIL KORTING